Warm weer bacteriedruk ??

Vanwege de hoge temperaturen waar wij de afgelopen en misschien ook wel de komende dagen van mogen genieten zal ook de temperatuur van het vijverwater stijgen, door deze stijging is er ook een kans aanwezig dat de bacteriedruk in het water zal verhogen met als gevolg dat de koi beginnende bacteriële problemen kunnen krijgen.
Dit uit zich meestal als eerste door het geïrriteerd raken van de uiteinde van de vinnen, deze zullen wat roodachtig en/of rafelig aandoen, ook komt het voor dat de huid geïrriteerd raakt en roze/rode plekken gaat vertonen. Mocht er worden uitgesloten dat er parasieten op de koi aanwezig zijn is er een grote kans dat de bacteriedruk in de vijver te hoog is, ook is er een kans dat de koi wat lustelozer overkomen of minder willen eten.
Wij kunnen eventueel een bacteriedrukmeting kunnen uitvoeren om te kijken of de bacteriedruk bij u in de vijver te hoog is.
Een goed product van House of Kata om de bacteriedruk in de vijver te verlagen is Virkon S, met dit product verlaag je de bacteriedruk en bestrijd je virussen en schimmels.
Bij een wekelijkse dosering van 2 gram per kuub zal de bacteriedruk verlagen maar het water niet desinfecteren maar zuivert het water en vermindert zo virus beschikbaarheid voor besmetting.
Het is dan ook beter te spreken van een vorm van water conditionering als van ontsmetting of desinfectie. Een erg belangrijke eigenschap voor de toepassing in koivijvers is dat Virkon het gehalte van pathogene bacteriën en sommige protozoön parasieten in het water sterk verminderd.(de bacteriële druk).
Zie ook het artikel op de website:

http://www.houseofkata.com/…/pro…/biosecurity/desinfecteren/

U kan deze bestellen online op onze site .