Wat is PIP ?

Wat is PIP ?

PIP staat voor Probiotica In Progress.
De PIP producten zijn een nieuwe generatie onderhoudsproducten, waarbij goede bacteriën worden gebruikt om het risico op aanwezigheid van slechte micro-organismen te verlagen. 

Hoe werkt PIP Pond Plus?
Door PIP Pond Plus aan het vijverwater of quarantainebak toe te voegen, worden goede bacteriën in het water gebracht die onmiddellijk alle voedingsstoffen wegwerken die anders ter beschikking staan van ziektekiemen. Hierdoor wordt het risico op ziekmakende bacteriën verlaagd. Omdat de PIP-bacteriën heel actief zijn, zullen ze de vijver of quarantainebak snel domineren en zorgen voor een gezonde en stabiele microflora. 

Is PIP Pond Plus een ontsmettingsmiddel?
Neen, PIP dood de slechte bacteriën niet, maar neemt hun voedsel weg. Zodoende kunnen ze geen aanleiding geven tot resistentie onder de ziektekiemen. 

Wat doet PIP Pond Plus in een vijver of quarantainefaciliteit?
Pip Pond Plus zorgt voor een goede en gezonde microbiële samenstelling van uw vijverwater. De afvalstoffen die in vijvers gevormd worden en zorgen voor vertroebeling van het water, vervuiling van het filter en een voedingsbodem zijn voor ziektekiemen, worden op korte termijn afgebroken. Het resultaat is een heldere en zuivere vijver met een gezonde en hygiënische samenstelling van het water. 

Is PIP Pond Plus veilig voor mens en milieu?
PIP Pond Plus is neutraal, volledig biologisch afbreekbaar en veilig voor mens en dier 

Studie
Gedurende 2 maanden werden bij een professionele koidealer de effecten van het product PIP Pond Plus gevolgd. 
Er werd vooral gekeken naar:
 

  • bacteriële samenstelling van het water
  • hoeveelheid organisch materiaal (helderheid)
  • pH en andere belangrijke waterparameters zoals ammoniak, nitriet, hardheid enz.Beginsituatie (maart 2008)
 

Petri-1-los   De wateranalyses bij de start van onze studie toonden aan dat nagenoeg alle waterbassins te kampen hadden met een zeer onstabiele microflora waarin
een aanzienlijk aantal ziektekiemen aanwezig waren.Eindsituatie (april 2008)
 

Petri-2-los   Na enkele weken was er een duidelijke positieve trend in de resultaten waar te nemen. Naarmate de goede bacteriën van PIP Pond Plus de bovenhand kregen in het water ontstond er een stabiel ecosysteem.


De rode lijn in onderstaande grafiek laat goed zien dat het risico op de ziekmakende bacterie Aeromonas zeer sterk is afgenomen. De blauwe lijn geeft de daling in risico op coliformen (bacteriën afkomstig van uitwerpselen) weer en de zwarte lijn toont aan dat de pH mooi stabiel blijft. De groene lijn geeft het totale kiemgetal* weer in één van de bassins. *Het kiemgetal ofwel het aantal Kolonie Vormende Eenheden (KVE) wil zeggen: het aantal micro organismen oftewel bacteriën per milliliter.

pip_clip_image002


Eindconclusie
Op basis van de uitgevoerde studie is het resultaat van het gebruik van PIP Pond Plus duidelijk: Het water krijgt een stabiele en gezonde microbiële gemeenschap, waardoor de vissen minder stress hebben en zich vooral kunnen concentreren op hun ontwikkeling (groei) in plaats van te moeten vechten tegen ziektekiemen. PIP Pond Plus zorgt dus voor een gezond en evenwichtig microbieel ecosysteem met een verlaagd risico op problemen. 
 

Gezonde vissen zijn gelukkige vissen!


Dosering van PIP Pond Plus:
Opstart:
De eerste week dagelijks 50 ml PIP Pond Plus per 1000 liter water toevoegen. 

Onderhoudsdosis:
Bij normaal gebruik:
Wekelijks 15 ml PIP Pond Plus per 1000 liter water. 

Bij vervuild water:
Wekelijks 50 ml PIP Pond Plus per 1000 liter water. 

Een regelmatige toediening van een kleine hoeveelheid PIP Pond Plus zal betere resultaten geven dan af en toe toediening van een grote hoeveelheid.