Auga vijverpompen

VarioFlow vijverpomp
De VarioFlow vijverpomp is de nieuwe generatie vijverpompen, uitgevoerd met uiterst efficiënte 6-polige PMDC motortechniek en traploze, externe vermogensregeling voor optimale energie-beheersing
De permanent magneet-gelijkstroommotor (PMDC) wordt al vele jaren toegepast in de industriële pompentechniek, waar pompen continue in bedrijf zijn en de energiekosten een grote rol spelen, het type motor bespaart al energie door haar specifieke constructie. De techniek in de VarioFlow® pompen is hiervan afgeleid en zorgt in combinatie met de traploze toerentalregeling (frequentieregelaar) voor nog een extra energiebesparing, omdat deze op de daadwerkelijke capaciteitsbehoefte ingeregeld kan worden. Vijverpompen behoeven niet het gehele seizoen op volle kracht te functioneren, in het voor- en najaar mag de capaciteit vaak lager zijn als er minder zon is en de temperaturen lager worden.

Ècht energie besparen!
1 Watt stroomverbruik kost op jaarbasis ongeveer € 2,00 bij permanent bedrijf van een pomp. Het vergelijken met pompen die in bestaande systemen zijn gebouwd, kan tot verrassende resultaten leiden, die de aanschaf van een VarioFlow® pomp meer dan rechtvaardigen.

Voor een grafische weergave van de verschillende instellingen, met stroomverbruik en opbrengsten, raadpleeg de toelichting.

Overige informatie:
VarioFlow pompen zijn leverbaar in resp. 10, 20 en 30.000 liter
VarioFlow 10 ook verkrijgbaar in 12V uitvoering