Bactoplus Bead Gel

€ 27,95

 

Dit artikel heeft een levertijd van 3-5 werkdagen

Details

BACTOPLUS BEAD GEL 1 liter

Voor nieuwe Bead-filters. Verwijdert kleurstoffen, vermindert ook het nitraat gehalte waardoor minder alggroei.

Bactoplus BEAD GEL is een samenstelling van levende bacteriën die speciaal ontwikkeld is voor:
Het onderhoud van het filter met een nitrificerende werking die ervoor zorgt dat alle schadelijke stoffen omgezet worden in onschadelijke stoffen.Bactoplus GEL is ontwikkeld speciaal voor filtersystemen de gel zorgt voor een goede aanhechting zodat de bacteriën eerder kunnen hechten op het filtermateriaal.

Bactoplus BEAD GEL bacteriën zitten in een speciale bewaar/voedings vloeistof zodat deze voor langere tijd houdbaar is.

Bactoplus BEAD Gel verkort de opstarttijd van een filtersysteem. Wat normaal ± 6/8 weken duurt, verkort u nu 2 tot 4 weken bij een opgaande temperatuur.

Bactoplus BEAD GEL bacteriën werken al vanaf 6 graden. Hierdoor kan uw filter al vroeg in het voorjaar opgestart worden. Dit houdt in dat de vissen ook eerder gevoerd kunnen worden. Dit is nodig omdat de bacteriën ook voeding nodig hebben en dat komt uit de uitwerpselen van de vis.
Als u voert doet u dit met regelmaat en constant. Hierdoor heeft u een optimale werking van het filter. 

Gebruiksaanwijzing:

Bactoplus GELwordt gebruikt bij de opstart/onderhoud van een nieuw filter. Hierna raden wij u aan Bactopluseenmalig in het voorjaar toe te dienen (1 liter op 20.000 liter vijverwater). Het filter één dag uit zetten en zorgen voor een goede beluchting. Ook dient u uw uv-lamp en/of ozonapparaat 24 uur uit te zetten. Na de opstart kunt u wekelijks Bactoplusof Bactoplus Gel toedienen als onderhoud van uw filter (20 ml per 1000 liter vijverwater).

Bij grote vervuiling van het filtersysteem is het aan te bevelen om Bactoplus BSO te gebruiken dit zorgt ervoor dat het slib opgeruimd word.

Bij veel temperatuur schommelingen is het aan te raden om de Bactoplus Activator GEL toe te voegen dit is een voeding die er voor zorgt dat sluimerende bacteriën eerder actief worden.

Bactoplus GELbacteriën scheiden in de fles een specifieke geur af. Dit is voor de werking van de bacteriën niet van invloed. Bactoplusbacteriën zijn 100 % natuurlijk en bevatten geen chemische stoffen en zijn pathogeen vrij. Buiten bereik van kinderen houden.    

Voordelen:

- Betere hechting aan filtermateriaal, minder stress, snellere werking biologisch systeem, helder water, meer weerstand
- Afscheiding van enzymen die er voor zorgen dat de vissen minder kans hebben op wondjes of deze eerder genezen
- Beter leefmilieu

Het voeren kan eerder worden gestart in het voorjaar waardoor een betere weerstand opbouw van de vis wordt verkregen