Biota Lacto navulling 200m³

€ 49,95

 

Details

Melkzuurbacteriën navulling 200m³

NaturalAquatic is het gelukt om de juiste melkzuurbacteriën nu zelf te kweken voor gebruik in tuinvijvers.

BiotaLACTO

Melkzuurbacteriën zijn bacteriën uit de groep Lactobacillus en produceren Melkzuren. Deze bacteriën hebben per definitie niks te maken met Melk, maar de naam van het zuur en het bekendste gebruik het bewerken van melkproducten als yoghurt en het maken van zuurkool.

De zuren, die zij produceren hebben we melkzuren genoemd, maar ze produceren veel meer stoffen die zeer nuttig zijn bij het biologisch evenwicht en de afbraak van organische stoffen in water.

Zo worden ondermeer de volgende enzymen geproduceerd zoal Amylase, Phytase, Protease en Lipase. Deze helpen mee bij de afbraak van eiwitten, in de vijver eiwitten van organisch materiaal.

Ook maken lactobacillen stoffen aan die pathogene (ziekmakende) bacteriën remmen of doden. Bacitracin, reuterin, zijn 2 stoffen die door bacteriën worden aangemaakt die antibacterieel werken.

De melkzuren hebben een ongunstige werking op de groei van pathogene bacteriën.

Tijdens het kweekproces in de Biota Bacterialactivator worden alle voor de vijver nuttige stoffen aangemaakt. Met behulp van de juiste voedingstoffen speciaal geselecteerde bacteriestammen worden tijdens dit proces enzymen, antibiotische stoffen, en melkzuren gemaakt. Deze voegt u na activatie toe en deze kunnen hun werk gaan doen.

Gebruiksaanwijzing:

1maatschep van 25ml is na activatie van 24 uur voldoende voor 5.000liter vijverwater. Maximaal kunnen er 8 maatscheppen van 25ml geactiveerd worden in 1 liter water. Dit is na activatie van 24 uur voldoende voor 40.000 liter vijverwater. BacterialActivatorXL kunnen 16 scheppen worden geactiveerd. Dit is voldoende voor 80.000liter vijverwater. Bij bacteriële problemen bij vissen dagelijks gedurende 3 dagen doseren.

Uvc en ozon tenminste 24uur uitschakelen of gedurende de 3 dagen kuur.

Zie voor verdere gebruiksaanwijzing die van de BacterialActivator

Ingrediënten:

Lactobacillus, acidophylus, bulgaricus, casei, delbrueki, reutri, lactis, biergist zeewier, Bacilus megaratum lichniformus, enzymen, lymnozyme en granen.