KH+

€ 34,65

 

Dit artikel is op voorraad

Details

KH+ 2500ml

Verhoogt de KH-waarde (carbonaatheid) van uw vijverwater.

Dosering KH+:

25 ml KH+ is geschikt voor 150 liter water met 3 a 4 KH te verhogen. Om de gewenste KH_waarde te verkrijgen moet de inhoud van de vijver bepaald worden, afhankelijk daarvan kunt u de benodigde hoeveelheid KH+ in een gietermet water oplossen en over het wateroppervlak uitgieten.

Aandachtspunten voor KH+:

A: Het verdient de aanbeveling om voor gebruik van KH+ ook de PH-waarde van het water te testen.
een hoge PH-waarde kan het oplosende vermogen van KH+ beinvloeden, waardoor het resultaat van KH+ pas na een paar weken meetbaar kan zijn. 

B: KH+ en GH+ mogen echter niet gelijktijdig aan het water worden toegevoegd. hiervoor moet een tussen periode van 2 weken in acht worden genomen.

KH-waarde voor een zwemvijver is:

Met de KH-waarde meet je de hoeveelheid mineralen die een verbinding zijn aangegaan met koolzuur (CO2) in het vijverwater. Koolzuur is een andere belangrijke voedingsbron voor zuurstofplanten. Een goede KH-waarde ligt ook tussen de 7 en 13. Bij deze waarde is er voldoende CO2 beschikbaar voor de groei van zuurstofplanten in de vijver.

Vijverwater testen

Met een druppeltestset kun je de GH- en KH-waarde van het vijverwater eenvoudig opmeten. Om te zorgen dat je vijver het het hele groeiseizoen goed doet, is het van belang regelmatig de waterhardheid te testen. Je kunt op die manier namelijk in de gaten houden, hoe snel de waterhardheid terugloopt. Zo nodig kun je deze dan weer verhogen en op die manier zorgen voor een goede kwaliteit vijverwater.