Ontwerp van een vijver

Ontwerpen van een vijver.

 de start om je droom te realiseren   Ontwerp van.. sketch

MKKOI verzorgt een vijver in 3D ontwerp.

Zo heb je een idee hoe uw droom er in werkelijkheid zal uitzien
Op deze pagina vind je een voorbeeld vijverontwerp van een formele, strakke vijver. Het ontwerp bestaat uit een totaalplattegrond, een dwarsprofiel en een beplantingsplan. De vijver in het ontwerp heeft een formaat van circa 2 x 4 meter en een inhoud van circa 18.000 liter. Met doorkijk venster.

In het dwarsprofiel wordt de diepte van de vijver zichtbaar gemaakt.

Deze vijver is voor de helft 200cm diep en voor de andere helft 120cm. Dit maakt het mogelijk om zowel de zuurstofplanten als de lelie-achtigen op de juiste diepte te plaatsen

In het dwarsprofiel is ook de zandbedding (10 cm wit zand) en het gebruikte foliemateriaal aangegeven (PVC-folie van 1mm dik).

tekening

tekening1

Het aanleggen van een nieuwe vijver begint bij een goed bouw plan. Iets dat voor mij wel duidelijk is maar kennelijk niet voor iedereen.
Op internet kom ik enkele voorbeelden tegen dat beginners zijn begonnen met het uitgraven van een vijver zonder er goed over na te denken. Zo vergeten ze vaak voldoende ruimte te reserveren voor het vijverfilter systeem.

Voor ik een goed vijver ontwerp kan maken zal ik mij eerst moeten verdiepen in het ontwerpen van de vijver. Opzicht niet zo moeilijk maar wel de moeite waard om er aandacht aan te schenken. 

Meest verkochte producten