Plantenfilters

WAAROM EEN PLANTENFILTER

Vooral in Koivijvers worden geen planten gebruikt. Dit is mede omdat Koi graag de planten kaal vreten en wroeten in het zand waar de planten in groeien waardoor het water troebel word. Juist bij deze vijvers is een aparte plantenvijver ideaal. Deze kant en klare planten filters zijn ook makkelijk te installeren bij bestaande vijvers en filteren het water op een natuurlijke wijze doordat de wortels van de planten schadelijke stoffen opnemen.

PLANTENFILTER KOPEN

Kant en klare toepassingen om eenvoudig en snel een plantenfilter te maken of een plantenfilter te bouwen bij een nieuwe of bestaande vijver. Wij adviseren gebruiik te maken van plantenmanden in de plantenfilters. Dat is makkelijk in onderhoud en de wordtels vergroeien niet met elkaar. Plantenmanden kunnen eenvoudig in een plantenfilter geplaatst worden.

WATERVAL UITLOOP.

Deze kant en klare bakken zijn ideaal voor gebruik als plantenfilter. Het water kan er goed doorheen stromen en gaat retour naar de vijver via de reeds aangebrachte waterval uitloop. De Sansai filters zijn voorzien van vakken die perfect voor plantenmanden gebruikt kunnen worden.

U kunt de plantenfilter ook los staand gebruiken. Laat het water via de waterval in een kuip in de grond lopen en pomp het vanuit de kuip terug naar het filter. De planten houden het water schoon en u heeft direct een mooie waterpartij als blikvanger in de tuin.

RVS PLANTENFILTER

Kinshi levert kant en klare plantenfilters gemaakt van rvs. Naast het gunstige effect van de waterkwaliteit ook nog een mooie blikvanger bij de vijver.

HOEVEEL WATER DOOR HET PLANTEN FILTER

Het beste kun je uitgaan van de breedte van de waterval, deze moet natuurlijk mooi en goed lopen. Een waterval waar niet voldoende water uit loopt is zeker niet mooi. Neem de breedte van de watervaluitloop in cm en vermenigvuldig dit met 100 tot maximaal 150. Je hebt dan de capaciteit van de pomp die je ongeveer nodig hebt. Vermenigvuldigd met 100 valt het water rustig naar beneden. Vermenigvuldigd met 150 krijg je een echte mooi glooiende snelstromende waterval. Deze berekening is slechts een indicatie omdat een en ander afhankelijk is van de weerstand in de leidingen, hoogteverschil en opvoerhoogte van de pomp.

LELIE IN DE KOIVIJVER

Speciaal voor het plaatsen van een lelie in de Koivijver hebben wij de Koilelie. Een drijvende plantenmand in 2 maten verkrijgbaar die voldoende groot is om een waterlelie in te laten groeien. De Koi kunnen hier niet bij komen.