Voorfilter SuperSieve XL

Op aanvraag

 

Op aanvraag

Details

Degelijke voorfilter, deze word geplaatst voor een plantenfilter 

De SuperSieve Medium en Large hebben beide 3x 110mm inlaat, zodat de mogelijkheid geboden wordt om bijv. 2 bodemafvoeren i.c.m. een skimmer aan te sluiten. Model XL heeft zelfs een 4x 110 mm inlaat. Daarnaast biedt de SuperSieve de mogelijkheid om  eenvoudig 1 (model M en L) of 3 UV-lampen (model XL) aan de onderzijde te monteren. U kunt de Super UVC 40, 55 of 75 watt gebruiken. De kantelklep gaat volledig open en dicht bij een vrij kleine wijziging van het waterniveau onder het zeefelement. Zodoende heeft de SuperSieve een zeer stabiel en hoog waterniveau onder het zeefelement. Dit is belangrijk om het ‘luchthappen’ van de pomp te voorkomen. Het zeefelement wordt nauwkeurig met speciaal vervaardigde rubbers afgedicht op de behuizing zelf, zodat water (en dus vuil) het zeefelement niet ongefilterd passeren kan.

Het water wordt door schotten op het zeefelement geleid. Onder het zeefelement is ook een geleideplaat gemonteerd om het water rustig en zo ver mogelijk van de pompaansluitingen te leiden.
De SuperSieve heeft meerdere pompaansluitingen van 90 mm zodat ook een extra skimmerpomp apart aangesloten kan worden. Voor elk model is als optie een grover zeefelement (700 micron) en een deksel beschikbaar.

De interne overloop
De interne overloop van de zeef is de afstand van de bovenkant van de behuizing tot het punt waar het water intern overloopt naar het zeefelement. Hoe groter deze afstand, des te beter en flexibeler is deze inzetbaar. Omdat het water via communicerende vaten naar de SuperSieve loopt, is de maximaal beschikbare waterdruk die daarvoor aanwezig is door deze hoogte bepaald. Is dit hoogteverschil 26 cm (SuperSieve standaard), dan komt dat overeen met 0.026 bar waterdruk. Deze waterdruk is nodig om het water te verplaatsen van de vijver naar de zeef. Voor de inbouw dient de SuperSieve al 3 cm boven het maximale waterniveau te staan en er dient rekening gehouden te worden met een fluctuerend vijverwaterniveau. Stel deze zakt 5 cm (door bijv. spoelen van het filter), dan is van de 0.026 nog 0.018 bar over. Indien een zeef slechts 17 cm hoogteverschil heeft, dan blijft bij dit scenario slechts 9 cm over = 0.009 bar om het water door een buis van de vijver naar de zeef te krijgen. Hierdoor ontstaan vaak kritische situaties omdat te weinig water de zeef bereikt. Vaak krijgt de pomp dan lucht, wat leidt tot hinderlijk geluid en cavitatie (versnelde slijtage) van de pomp.

 

Meer informatie
Gewicht kg 60
Fabrikant Air-Aqua BV
Merk Air-Aqua
Land van fabricage Nederland
Min. flow 4
Max. flow 40
Volume Biopool 160
Advies max. volume koivijver (m3) 80
Inlaat 4 x 110
Afmetingen 66 x 68 x 74
Materiaal Polypropyleen
EAN 8717591050957
SuperSieve Deksel inbegrepen